TAHDON AAMUIHMISEKSI

01ee070b850a27af1ce00ebcbb329773135a3aed6bOn aikaisia aamuja, liian aikaisia aamuja, aamuja ja aikoja mitkä eivät lukeudu enää aamuiksi, mutta siltikin niihin saattaa kuulua: “hyvää huomenta” -toivotus. Sitten on meitä iltaihmisiä ja aamuihmisiä, jotka eivät ymmärrä toisiaan.

Iltaihmiset kadehtivat aamuihmisten taitoa herätä aikaisin aamusta virkeinä uuteen päivään, ilman minkäänlaista apuvälineen pirahdusta. Todellinen aamuihminen ei siis tarvitse herätyskelloa! Onhan se nyt hieman kadehdittavaa näin iltaihmisen vinkkelistä. Aamuihmiset ihmettelevät kuinka iltaihmiset voivat nukkua puoleen päivään asti, kun itse ovat jo tehneet lähes puolet päivän hommista. Aamuihmiset kuuluvat siihen tutkitusti parempaan genreen, johon kaikki haluisivat kuulua. Siksi aamuihminen voikin hieman työntää rintakehää eteen ja kehaista omilla taipumuksillaan. Niin minäkin tekisin jos aamuihmistyyppiä edustaisin!

Olen siis itse ollut iltapainotteinen ihminen niin kauan kuin muistan ja aikaisin herääminen on aina lukeutunut tuskaisten tehtävien listalle. Tein monta vuotta työtä kaikkina vuorokauden eri aikoina ja sen verukkeella annoin itselleni myös oikeuden olla välittämättä erinäisistä suosituksista. Totuin siis heräämään ja nukkumaan milloin ja mihin aikaan tahansa. Tämän takia ja tämän jälkeen on ollut järisyttävän haasteellista löytää säännöllisyyttä vuorokauden järkevään jaotteluun.

img_3168

Viime vuoden syyskuusta lähtien mulla on ollut mahdollisuus tehdä korjausliikkeitä omiin totuttuihin tapoihin ja muokata synnynnäisestä iltaihmisestä hitaiden-, aikaisten- ja pirteiden aamujen ystävän, joka käyttää herätyskelloa ilman torkkua. Arvaatte varmasti tässä vaiheessa asian oikean laidan. Kyllä. Puhelimessa on parhaimmillaan lähemmäksi kymmenen eri herätystä, jos aikaiselle herätykselle on olemassa jokin tärkeä syy kuten: lento. Muissakin tapauksissa herätyksiä on ainakin kolme erilaista tyyliin: “in my dreams (7:00), possible (9:00) & the real one (11:00)”.

Niinä aamuina kuin tuo unelmieni heräämisaika onnistuu (eli silloin kun olen sopinut aamutreenit salille), fiilis on aivan mahtava! Herääminen on tukkoista kuten aina, mutta viimeistään kun on saanut aamulenkin tai treenin tehtyä, niin endorfiinien nousevan määrän voi aistia toinenkin ihminen. Miksi sitten aikaisin heräämisestä ei muodostu jo tämän motivoivan seikan kautta automaatio, joka toistaisi itseään joka päivä? Miksi se myöhään valvominen vie aina voiton aikaisilta aamuilta? Voisiko joku tulla laittamaan kaikki elektroniikka laitteeni toimintokyvyttömiksi kello yhdeksän jälkeen ja laittamaan jääkaappiini lukituksen 20:00-06:00 väliseksi ajaksi, jotta oppisin elämään kuten aamuihmiset.

fullsizerender

Tänään heräsin vähän jälkeen kello kymmenen “jo”! Loppuviikon haasteeksi laitan aikaisten aamujen tavoittelun.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s