TAVOITTEENANI: SÄÄNNÖLLINEN LIIKUNTA

015a105d05efef3618f3cb83e2b4ebe402bdcfc35f

Treeniä se vaatii jos tahtoo kuntoon päästä kesäksi, tai saavuttaa omia tavoitteitaan. Itse olen mestari luomaan pääni sisällä laajoja strategioita, joidenka avulla saavutan (tai paremminkin saavuttaisin), ne haluamani parannusehdotukset omassa ulkokuoressani.

Jokaisellahan meistä on aina joku kohta kehossaan (painosta, iästä tai sukupuolesta riippumatta) jota tahtoisi jollain tapaa muokata enemmän mieleisekseen. Itse tahtoisin muokata pysyvyyttä treeneihini ja sitä kautta tuloksia kehoon, sekä mieleen. Tahtoisin siis saavuttaa jonkinlaista säännöllisyyttä ja muokata liikunnasta säännöllisen elämäntavan.

019fb915b3b45c1ec7d2152d5fffd6518e320a1a74

Olen aina ollut urheilullinen ja liikkunut monipuolisesti, mutta treenaamisestani on aina puuttunut rytmillisyys, jonka kautta luodaan pysyviä asioita osaksi omaan elämään. Käytännössä tämä rytmin puute siis tarkoittaa kohdallani seuraavaa: pari viikkoa säännöllistä treeniä, viikko tai kaksi taukoa, viikko tai pari taas treeniä ja sitten taas palautellaan viikkotolkulla. Johan sen järkikin sanoo, että tuossa kaavassa ei ole mitään järkeä. Epäsäännöllisen säännöllisellä ei saavuteta yhtäkään tavoitetta. Treeni pyörii oravanpyörää niin salilla kun juoksupolullakin, kehitystä ei tapahdu ja mikään ei motivoi. Samojen juttujen toistuvasta hieromisesta ei myöskään muodostu elämäntapaa, eikä treenaaminen vaikuta pysyvästi henkiseenkään hyvinvointiin. Mikä avuksi?

01dcab34f83c2c4370dcfe90f2765eecbdb43369d4

Tiedostan siis omat ongelmakohtani treenaamisessa ja tätä kautta olen luonut strategian kohti terveellisempiä elämäntapoja. Tapoja jotka tulisivat elämääni jäädäkseen. Jäisivät ja sitä kautta jalostuisivat. Jalostuisivat tuottaen uusia perspektiivejä elämääni. Elämääni, jonka elän vain kerran ja sen miten sen elän on se kohta, johon pystyn omilla valinnoillani vaikuttamaan.

Tavoitteenani on säännöllisyys eli treenin määrän vakioituminen tavaksi ja sen kautta oman kehon muokkaus mieleisemmäksi. Aikaisemmin ajattelumaailmani on kulminoitunut pelkkään kehonkuvalliseen muutokseen; muutos tarvitsee pitkäjänteisyyttä. Kova työ palkitaan, jos työ on tehty oikein. Pyrin siis fokusoitumaan tekemiseen, sen laatuun ja määrään. Motivoin itseäni minulle räätälöityä harjoitussuunnitelmaa noudattamalla: ohjeita seuraamalla syntyy onnistumisia! Olen aika varma että mitä pidemmälle mennään ja mitä enemmän saan rakseja vedettyä tehtyjen treenimerkintöjen päälle, sitä varmemmin liikunnasta alkaa muodostumaan rutiini arkeeni, tapa jota ilman en voi elää.

01a5e655078940fc8ab248b76b0bf593a9778e4df6

Tekemisen fiilistä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s