MINÄ HELLAHIRMUNA + AVOCADOPASTA RESEPTI

01b41dcf08e0a41f3260ce5f16f07e08c37350d4b001624ff79e901ff8bc1486749cb489647862fd9796

Kukapa nyt hyvästä ruuasta ei tykkäisi tai haluaisi osata tehdä sitä itse. Kokkaustaidot kun kaiken kaikkiaan on hyvin arvostettava taito. Ainakin kotitaloutemme muiden kanssajäsenten perspektiivistä katsoen.

Kokkaustaitojen jakautuminen pariskuntien kesken on yleensäkin: toinen tekee/osaa; molemmat syö. Harvoin sitä kuulee, että molemmat olisivat yhtä kiinnostuneita ja yhtä lahjakkaita soppakauhan veivaajia. Joskus sitä myös kuulee, että kummatkin osapuolista karttavat kaukaa keittiön perinpohjaisinta  käyttötarkoitusta. Eikä siinä mitään väärää ole! Jokainen tyylillään!

Itse olen lapsesta asti tykännyt ruuanlaitosta ja sen opettelusta. Alkuun keittelin kivistä mielikuvitusruokaa ja myöhemmin lukutaitojen karttuessa kokeilin jo reseptejä. Amatööri kokkaaminen kotona on siis säilynyt harrastuksena tähänkin päivään asti ja tykkään testailla milloin mitäkin ruokia, opetella ja kehittää niitä-, sekä omia keittotaitojani. Kokkaaminen on cool!

Yhtenä suosikkinani on erilaiset pastat. Vaikka pastat mielletään hieman epäterveellisinä ja hiilihydraattipitoisina energiapommeina, suosin niitä silti. Treenipäivää edeltävänä iltana nautittu iso pasta-annos antaa mojovan buustin treenisuoritukselle ja pitää nälän poissa pitkään. Toki energiapitoisuuteen ja pastan terveellisyyteen vaikuttaa suuresti “pastakastikkeen” sisältö. Näkökulma: jos pastasi sisältö koostuu pelkästä tuorepastasta ja pestosta, on sen ravintosisältö köyhääkin köyhempi. Itse suosin aitoja raaka-aineita, ehtaa kermaa ja välttelen valmiskastikehyllyjen tarjontaa.

Seuraava avocadopasta resepti soveltuu tarjoiltavana yksinään, tai proteiinin lähteitä kaipaava voi paistaa pastan kylkeen vaikka kanan rintafileen. Tosin pasta itsessään on jo avocadon ansiosta täyttävä, täyteläinen ja riittävä ruoka sellaisenaan. Avocado nousi jokunen vuosi sitten kovaan nosteeseen ja loppua suosiolle tuskin on nähtävissä. Tässä siis yksi versio suositusta avocadopastasta. Helppoa, nopeaa ja maistuvaa!

01d9e664b8d6e49e18ea35eabfb474443f2696964f01644e738e48e7fafa26944992edde08c2312c1a3801bca816da04ad7706b5e1aa932ab404c181dea51201624ff79e901ff8bc1486749cb489647862fd9796

AVOCADO PASTA

500g spaghetti

3-4 avocadoa (huomioi hedelmän koko määrässä)

1-2 valkosipulin kynttä (oman maun mukaan)

1-2 punaista chilipaprikaa (medium)

lehtipersiljaruukku

basilikaruukku (tuuhea)

lime (puolikas tai kokonainen)

parmesan (raasta itse)

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

016bdaf53fe3a770b576c44a82af7c1c6d8e767b32

Voit alkuun laittaa pastaveden lämpenemään alkuvaiheiden ajaksi. Keität pastan vasta kun pohja on valmis.

Kuutioi avocado veitsen avulla ja lisää se kulhoon, johon myöhemmässä vaiheessa pitäisi mahtua koko pastan sisältö. Purista lime avocadojen päälle, puolikas riittää ensiksi. Voit lisätä limeä myöhemmin oman maun mukaan.

Kuori valkosipulit, siivuta chilipaprikat (poista siemenet, ettei tulisuus manipuloi koko pastan makua), silppua basilika ja lehtipersilja. Basilikaa voit silputa halutessasi koko ruukun, mutta lehtipersiljaa riittää pienempikin määrä (maku voimakkaampi).

Purista valkosipulin kynsi/kynnet kulhoon, lisää chilipaprikan siivut, lehtipersilja-, ja basilikasilppu. Sekoita.

Keitä spaghetti hyvin suolatussa vedessä al denteksi. Pastan kuuluu olla napakkaa ja kiinteätä, ei mössöä, joten maista pastaasi 6-7 minuutin keittämisen jälkeen.

 Lusikoi kiehuvaa vettä pastavedestä sekoitetun avocadomixin sekaan tyylillä: annos vettä+sekoitus, annos vettä+sekoitus, kunnes koostumus on sopiva. Kuuma suolattu vesi pehmentää avocadoja (varsinkin niitä ei niin kypsiä) ja tekee seoksesta “juoksevamman”, sekä antaa makua. Älä kumminkaan lisää vettä niin paljoa, että se ei enää “imeydy” mössöön. Ei siis lätäköitä kulhon pohjalle. Lopuksi voit lorauttaa joukkoon hieman oliiviöljyä. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla. Ole varovainen suolan kanssa, sitä tulee myöhemmin myös pastan mukana.

Siivilöi pasta ja kaada kattilaan takaisin. Älä lisää öljyä! Nostele pastaa kattilasta avocadomixin sekaan annos kerrallaan sekoittaen (et välttämättä tarvitse kaikkea pastaasi). Sekoita kunnolla.

Tarjoile valmis pasta välittömästi raastetun parmesanin kanssa. Halutessasi voit lisätä basilikan lehtiä tai koristella annoksesi sillä.

016563a7dd140fa2d463fad3e382643ea5305775a0

Antoisia kokkaushetkiä -N 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s