HOME SWEET HOME

01adaeb9f152d5e6e6481c38bbef4efbf2e44f04d401c3d400e3d67c9632d82a1b56f5bb819aeb554ed001719561804c1face7df0e02d2ced02519f1be4192

The place to be. Turvallisuus, rauha, lämpö ja kodikkuus. Käsitteitä jotka kuvaa oman kotini neljän seinän sisällä olevaa atmosfääriä.

 

Noiden ihanien seinien sisälle kätkeytyy myös paljon laajempi osa musta, jolla viittaan nyt mun luovaan ja harrasteelliseen puoleen. Toiminnallista energiaa riittää kun lähdetään miettimään mun ja sisustamisen suhdetta käytännön toteutuksina. Oon siis aina ollut aikamoinen sisustusfriikki, joka tykkää suunnitella ja järjestää aina jotain uutta (oli kyseessä maustepurkkien uudelleen järjestely hyllyyn tai kokonaisvaltaisempi lattiasta kattoon kalustaminen). Pikkutyttönä (alle 10 wee) sisustusvimmani lähti liikkeelle ensiksi muumitalon- ja myöhemmin barbie-talon vastaavana sisustussuunnittelijana toimimisesta 90-luvun ihmeellisessä maailmassa. Itseäni miellyttävä pikkutarkka lopputulos on siis lapsesta asti ollut luovan tekemiseni A ja O.

Kotiin siis kätkeytyy paljon muutakin kuin vain lattiaa, kattoa ja kalusteita. Kivassa ja kodikkaassa kodissa on kiva viettää aikaa ja toteuttaa omia kiinnostuksen kohteita, sekä omalla kohdallani tämän hetken tärkeimpiin kuuluvaa elämänosiota eli opiskelua. Suurin osa opiskelustani tapahtuu näiden seinien sisällä, koska olen todennut sen tehokkaimmaksi. Jotkut tykkää lähteä kahviloihin opiskelee ns. karkuun kaikkia kodin oheishäiriötekijöitä. Itse koen kumminkin kohtaavani enemmän noita ko. tekijöitä siellä ollessani, joten koti on se paras paikka tämän asiankin toteuttamiseen.

“Sisustusfriikkeys” on ehkä se kaikista oleellisin osa mua, kotona touhuamisen saralla. Siinä missä uusien (ja vanhojen) mööpeleiden asettelu ja siirtely kuvailee mun luovaa “suunnittelija” -puolta, niin pianon soitto-, piirtäminen- (joka on viime vuosina ollut jostain syystä aika vähäistä) ja kirjoittaminen kuvailee sitä boheemia taiteilijasielun toimintaa.

Ruuanlaitto, pukeutuminen (muoti, tyyli, trendit!) ja meikkaus lokeroituu enemmän sinne rutiiniharrasteiden puolelle, jotka miellän välillä myös pakkopulla kategoriaan. Tosin kiireetön ja suunnitelmallinen ruuanlaitto/leipominen muille kun (vain) itselle on viihdyttävyydeltään melko 5/5 puuhaa! Pukeutumisesta vois saada enemmän kiksejä jos omistaisi jonkun valtavan hienon vaatehuoneen, jonka kaikki vaatteet voisi ripustaa henkareille nätisti värikoodeittain, ahh (on muuten unelma, jonka meinaan toteuttaa).

Toteutuksista seuraavana olisi kummiskin muutto pois mun ihanasta Helsingin keskustan kämpästä. Tää kämppä on järjestyksessään seitsemäs missä oon asunut, jos lapsuusajan asuntoja ei lasketa mukaan. Tästä seuraavana olisikin vuorossa sitten luukku numero kasi. Kääk! Jännää. Tää toistaiseksi nykyisen kämppäni ja mun suhde on ollut pisin koko asuntohistoriani aikana ja siitä luopuminen on jokseenkin haikean vaikeaa. Täällä mä varmaan porskuttaisin menemään vielä monia vuosia jos vuokrasuhteeni määritelmä olisi: ikuisesti voimassa oleva ja siviilisäädyltäni olisin sinkku. Näin ei kumminkaan ole, joten on tullut aika kirjoittaa piste luukulle numero seitsemän ja otsikoida tuleva lucky number 8.

01d06f85e1870a9029adccc3709bf3737b4749bae6012401cd1ec2d7b77dfcfca380a44ed8f7de9a3906

Banaanilaatikoiden kerääminen on alkanut! Joku fiksu on myös määritellyt ohjeen jonka mukaan laatikoita tulisi olla hamstrattuna (tai ihan vaan hankittuna) oman kämpän neliöiden verran. (Tämänhetkinen banaanilaatikoiden saldo 6/43.) Lönnrotinkatu kiittää ja kuittaa -N 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s