VIIME VUODEN VOIMALLA VUOTEEN 2018

IMG_7132

Jossain kohtaa elämässä alkaa se kohta, jossa aletaan pohtia omien valintojensa summaa. Usein tämän kohdan aloitteellinen pohdinta korostuu vuoden vaihteen tiimoilla, jossa lähdetään tavoittelemaan sitä uutta ja parempaa suuntaa elämällensä.

Niin kuin useat muut, niin myös minä, lukeudun tähän muutosten kerhoon. Yleensä oman elämäni muutoskohta kestää korkeintaan tammi- ja helmikuun ajan ja maaliskuussa on jo muut hommat mielessä.  Juna on siis totisesti palanut takaisin lähtöraiteelleen. Kaikesta tästä tiedostamisesta huolimatta mä jaksan joka ikinen vuos viedä sen junan takaisin kääntöraiteellensa ja lähtee ajaa niitä samoja muutosten reittejä pitkin.

Tänä vuonna vaan lähtökohtaisesti kaikki on jo valmiiksi aivan uudella pohjalla. Aloitin siis muutokseni jo viime vuoden puolella, jäämällä opintovapaalle pitkäaikaisesta kymmenen vuoden mittaisesta työputkestani, joka samalla oli myös pitkittynyt välivuoteni opinnoista. Töistä opintovapaalle jääminen on osoittautunut kohdallani yhdeksi elämäni parhaimmista päätöksistä ja muutoksen kannalta myös olennaisimmaksi.

Nyt kun oon päässyt kunnolla opintojen makuun niin aion jatkaa samalla radalla myös vuoden 2018 ajan. Tavoitteet opinnollisesti on siis täysin selvää kauraa, jonka eteen tehtävä duuni on kovaa ja armotonta omakohtaisesti. Jonain päivänähän sitä voisi vaikka ylpeänä heilutella sillä kaikella työllä saavutettua tutkintotodistusta? ( Vuoden sana: TREADENOMI )

Opintovapaani on myös mahdollistanut elämäni muiden osa-alueiden kunnossapidon. On ollut aikaa jakaa vapaa-aikaansa muullekin kuin työlle ja koulukirjoille: läheiset ihmissuhteet, sekä oma pää vaatii myös huomiota toimiakseen. Näin ei siis tosiaan ole aina ollut; koulun, työn ja olemattoman vapaa-ajan yhdistäminen näkyi kaikessa tekemisessäni niin henkisesti kuin fyysisestikin. NEVER AGAIN!

Nyt jälkeenpäin katsottuna mun elämä on palanut ruotuihinsa ja tunnen suurta onnellisuuden, sekä kiitollisuuden tunnetta. Oon tyytyväinen mun valintoihin ja osaan nauttia asioista ihan toisella tasolla kuin aikana jolloin testailin rajojani niiden synkemmällä puolella. Otetaan se kokemus nyt sitten vaikka opetuksena elämästä ja oman itsensä tuntemisesta. Läpi ton vaiheen rämpineenä voin keskittyy taas asioihin mitä arvostan kuten: terveys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Aihepiiri jolla tosiaan on järisyttävän kova vaikutus elämänlaatuuni ja sitä kautta tasapainoiseen arkeen.

01cd74651ab3a4b3f57813809292d817047badd38e

Tänä vuonna mä aion ottaa kaiken ilon irti tästä elämästä. Ei synkistelyä, vaan: iloa, urheilua, matkustamista, opiskelua, tätä hetkeä ja parempaa huomista!

🙂

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s