Puerto Vallarta

 

01d60a47c30a82221a7ba0df77b8b56532573ef9a5011621098299fb88593437e227d1159267cdb940d4

Meksikon Puerto Vallarta on Suomen matkailutarjonnan uutuuksia tänä vuonna kun Finnair lisäsi kohteen suorien (n. 12h) lentojensa listalle. Kohteeseen on tarjolla myös pakettimatkoja Aurinkomatkojen kautta. Valinnanvaraa valmiista paketeista löytyy eri hotellimieltymyksien mukaisesti. Itse bongasimme Aurinkomatkojen sivuilta pelkät äkkilähtölennot todella hyvään hintaan ja päätimme jakaa matka-aikamme majoittumalla muutamaan eri hotelliin Puerto Vallartan alueella. Valinta osoittautui erittäin hyväksi paikan päällä, koska näin pääsimme näkemään Puerto Vallartasta vähän enemmän ja emme päässeet kyllästymään saman hotellin all inclusive tarjontaan.

Hotellin ulkopuolella

Turvattomuus Meksikossa puhuttaa matkailijoita runsaasti: ”Onko huumerikollisuuden näkyvyys ja sen tuomat vaarat uhka omalle matkalle?” Näitä asioita moni pohtii matkustaessaan eri puolille maapalloa (ja jos ei pohdi, olisi syytä pohtia), koska kyllä. Meksikossakin pääsee ongelmiin jos niitä etsii ja haluaa (tai vaikka ei etsisikään). En kumminkaan näkisi asiaa aivan mustavalkoisena, koska kyllähän sitä ongelmia ja vaarallisia tilanteita saa ihan missä vaan aikaiseksi jos vain sattuu väärään aikaan paikalle tai väkisin kaivaa verta nenästään. Toisissa maissa todennäkösyys on vain suurempi.

01443fbde9a8d982c6f60d5d9219f23dd5f754664e

Meksikon Puerto Vallarta on tunnettu turistikohde ja sinne on matkusteltu jo kauan. Tosin suomalaiset sitä ei vielä ole löytäneet, mutta uskon että pian tuohonkin tulee muutos. Jaliscon osavaltiossa Tyynenmeren puoleisella rannikolla sijaitseva Puerto Vallarta on ihastuttava lomakohde kaikessa aitoudessaan. Kohteena se on toisenlainen kun hittikohteet Cancun ja Playa del Carmen mantereen toisella puolella Karibian meren rannalla. Siinä missä Karibian meri tarjoilee turkoosia vettä ja kauniita valkoisia hiekkarantoja, Tyynenmeren rannalta voit aistia aitoa Meksikolaista tunnelmaa, ihailla kaunista vuoristoa ja löytää oman suosikkiravintolasi runsaasta tarjonnasta. Puerto Vallarta on myös luokiteltu Meksikon turvallisimpiin kohteisiin, joten liikkuminen tuolla on stressitöntä ja helppoa. Liikkumisessa kannattaa suosia takseja (sitio). Taksilla matkustaminen on hyvin edullista ja turvallista. Noin 10 kilometrin matkat maksavat 150 Meksikon pesoa eli vajaat kymmenen euroa (n.7€ silloisen kurssin mukaan laskettuna).

018820a85924741706d25a7df2f09b1d10f036075d019ff75305f869667a9239734adb5d1f29da350fff

Puerto Vallartassa, sekä uudemmalla alueella Nuevo Vallartassa (lyhyen matkan päässä oleva turismiin keskittynyt alue, joka tarjoilee loistavia all inclusive hotelleja matkailijoilleen) kannattaa all inclusive-elämän loistokkuudesta huolimatta liikkua, kokea ja nähdä asioita hotellin porttien ulkopuolella. Siispä älä jumitu hotellin aurinkotuoliin, vaan nappaa taksi ja lähde kaupungille tai varaa Vallarta Adventuresin kautta jokin retki alueen monipuolisiin nähtävyyksiin, kuten uskomattomalle Hidden Beachille Marietaksen saarelle. Saari oli kauan suljettu turismilta, mutta nykyisin saari on taas avattu ihailtavaksi. Suuren suosion vuoksi saaren kapasiteetti on rajoitettu ja sinne viedään vain sata ihmistä vuorokaudessa. Retkiä saarelle järjestää vain osa elämysmatkojen järjestäjistä ja nekin on tarjolla rajattuina viikonpäivinä. Jos siis tahdot kokea tämän saaren, ota matkoista selvää heti lomasi alussa. Pääsy saarelle vaatii myös uimataitoa, koska saaren keskellä sijaitsevalle rannalle ei pääse veneellä (rannalle uiminen on mahdollista vain merenkäynnin niin salliessa).

01b4461549c23bdd9d3abd133a296b7e9b8e9caf04016e7844fff6997dd1d933f8dc49d36a9469ed8dc40183226d9f9bc65ee3a2b629aabca5f46f379bba90

Taksilla liikkuessasi suuntaa Malecon Boardwalkille. Pitkän ja kauniin rantakävelyreitin varrella on lukuisia ravintoloita, joihin kannattaa poiketa kävelyn ohessa nauttimaan vaikkapa muutama Corona auringonlaskun aikaan ja ihailla Tyynenemeren aaltojen muodostamaa äänimaailmaa, sekä laskevan auringon satumaisen kauniiksi värittämää taivasta. Auringon laskettua kaupunki herää aivan toisella tavalla eloon ja pääset kokemaan Maya-intiaanien esityksiä, soittokulkueita, torimyyjäisiä, katusoittajia ja näet downtownissa sijaitsevan kirkon (The Church of our Lady of Guadalupe) kauniin valaistuksen. Ravintolaa valitessasi kannattaa ottaa suositteluja vastaan muilta matkailijoilta. Saatat löytää jotain uskomatonta mitä et välttämättä olisi kokeillut ilman suosituksia. Esimerkiksi me saimme amerikkalaispariskunnalta hotelliltamme suosituksen yhdestä meksikolaisesta taco-ravintolasta. Suositus osui juuri oikeaan kohtaan lomaamme, koska saimme yhteydenoton Chicagoon muuttaneilta poikaystäväni siskolta ja hänen mieheltään, että He olivat juuri saaneet hyvän idean. Ajatuksen, että he voisivat tulla viettämään viikonloppua kanssamme Puerto Vallartaan, jos tämä vain passaisi meille. No arvaatte varmaan kertomattakin, että ei kahta poikkinaista sanaa etteikö olisi sopinut meille. Aivan uskomatona! SUPER SIISTIÄ! Mieletöntä! Tästä lomasta tulisi ikimuistoinen. Tämä kohtaaminen heidän kanssaan osuu sopivasti samaan kategoriaan kuin muutaman vuoden takainen Barcelonan reissumme:

Suomessa oli hyytävän kylmä kesä (yllätys) ja olimme saaneet ajatuksen lähteä etsimään aurinkoa poikaystäväni kanssa Suomen ulkopuolelta. No eiköhän He (pariskunta Chicagosta) olleet saaneet saman ajatuksen purjehtiessaan jääkalikkoina Suomen saaristoissa. Tuossa vaiheessa kummallakaan pariskunnalla ei ollut tietoisuutta toistensa ajatuksista ja tulevasta yhteisestä määränpäästä (eikä olisi ollut ilman viestittelyä kuin vasta lentokentällä). Eli törmäsimme lentokentällä saman lennon lähtöselvitysjonossa. Tämän lisäksi koneeseen astuttuamme löysimme toisemme samalta penkkirivistöltä!? Millä todennäköisyydellä tämä voi tapahtua kenellekään? Tilasimme Estrellat (Barcelonalainen pilsneri, jonka nimi tarkoittaa tähteä suomeksi) ja nostimme maljan Estrelloille: tähdille, jotka tosiaan olivat linjassaan sinä päivänä.

Barcelonasta kumminkin takaisin tuohon Meksikon viikonloppuun, josta kertyivät matkamme hauskimmat hetket Puerto Vallartan kaupungin sykkeessä. Olimme ottaneet tehtäväksemme selvittää ja käydä koe-ajamassa meille viikonlopun ravintola elämykset valmiiksi. Onneksi aikaisemmin mainitsemani amerikkalaispariskunta oli antanut suosituksen taco-ravintola Pancho’s Tacosista. Ei siis tarvinnut taas kahta kertaa napostella mieltymyksiä, kuin ravintola oli valittuna. Siellä oli aivan järisyttävän hyviä tacoja! (Tilaa ainakin: Al Pastoria, Volcanoa ja jokin yllätys listalta). Ravintola sijaitsee siis downtownissa ja on äärimmäisen suosittu. Älä anna ravintolan ulkoisen olemuksen hämätä vaan hae tarjoilijalta jonotuslappu, tilaa kalja ja jää jonoon seuraamaan ravintolan vilskettä. Ravintolaan jonottamiselta välttyminen on luultavammin mahdoton tehtävä. Jonotonta aikaa nimittäin tuskin on olemassa minään kellon aikana (ravintola on auki 18 – 02), koska tuo jono on muodostunut ravintolan eteen jo ennen sen aukeamista. Odottaminen kumminkin palkitaan uskomattoman hyvien, ellei koko maailman parhaimmilla tacoilla. Tuosta ravintolasta tuli vakiopaikkamme kaupungilla ja muualla emme siellä sitten käyneetkään syömässä (ehkä hölmöä, ehkä ei).

012a1d7ae1463dd4558241cae8b8d1695490b2af5b0185eafc3ec9c90282cfba2b0da99a825026895845

Pitihän sitä käydä testaamassa myös paikallinen (täkädäädää) yöelämä, vaikka meistä kukaan ei ole näiden paikkojen suurin fani. Mutta koska Meksiko, niin onhan sekin koettava. Valittiin ilman mitään suositteluja rändömisti baari: La Vaquita nimeltään, jonka tunnistat sen katossa roikkuvasta jäätävän kokoisesta lehmä maskotista. Tilasimme tyylillä: ”we have a head day”, Absolut Vodka pullon pöytään runsailla miksereillä ja pistimme ”paardit on parhaat” -moodin päälle. Naurua, keinumista (ei pöydässä, vaan baarin tiskin päällä sijainneessa vapaakäyttöisessä swingissä), sekä hauskoja ikimuistoisia hetkiä. Tämä ”one night in La Vaquita” -setti kustansi tuossa baarissa tippeineen euroksi käännettynä noin 130€. Life is life and we are a part of it.

017bb592fbcffc8a30f37f82ddf03fb46876f71a67016bc2d6fb7c4909a18ea8088d22b4052feb3293a001cce3e5698a1cc6f96b864404e77df90832d9a501

Seuraavana päivänä hotellilta herättyä (hieman rapeahkossa olotilassa) oli pakkaamisen-, huoneen luovutuksen-, sekä hotellinvaihdoksen aika koittanut. Illalla toki oli vielä edessä toinen kierros uskomatonta Meksiko kohtaamistamme (joka onneksi oli hieman rauhallisemmasta päästä) ja nauttimista elämän loistokkaista hetkistä yhdessä ennen hyvästien toivottamista. Seuraavassa tarinassani kerron hotellivalinnoistamme tarkemmin ja annan muutaman vinkin niitä ympäröivistä paikoista.

01ffe592e33e658605072803b68376fc72ae9a8bde019501c863ee17195f13cbeb7eea11ee7891eb28d30160ab98c1f9c9c61707faa1dd3ea669837e53b9b7

Lämpimin suositteluin -N

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s