Intro in Mexico

0144a06d8937068963b05d75821e7bab4f6272f76e

018c17885808549278ecb8bb415fa99f9437c3523a

Tässä sitä nyt ollaan, niin sanotussa teksti introssani. Ajoitus tekstin kirjoittamiselle ei voisi enää olla parempi. Fiilis on tällä hetkellä jotakuinkin mahtava, ellei täydellinen. Istun hotellin terassilla olevassa pöydässä Meksikon Tyynenmeren rannalla Puerto Vallartassa. Kuten esittelyssäni kerroin matkailun olevan yksi suurimmista vaikuttajistani, niin saa tuo genre kunnian aloittaa tämän blogin tarinan. Jos saisin valita: matkustaisin jatkuvasti ja ympäriinsä (mieluiten koko pallon ympäri). Haluaisin kokea, kuvata ja kirjottaa kaiken. Se on unelmani, mutta tuota täyttymystä odotellessa aion kertoa aikaisemmista kokemuksistani; ensimmäisenä tietysti Meksiko, josta kerron kattavammin lisää seuraavissa postauksissani.

01a9d743d753451dff6dda03a32cff35b104f6b88b019a45217dd1a65bac09197bbdc8aee83c637a6abc

Heräsin tähän päivään tavalla jolla haluaisin herätä joka aamu, eli pari minuuttia ennen kuin ensimmäinen herätykseni pärähtää soimaan (torkkumestarilla näin ei kumminkaan koskaan tapahdu). Sisäisen herätykseni ansiosta olen saanut seurata auringonnousua ja täyteen buukatun hotellin heräämistä aamuvarhaisesta lähtien. Vieressäni olevasta ravintolasta kuuluu ihmisten keskustelua, astioiden kolinaa ja ympärilläni olevista kaiuttimista kantautuu klassisia joululauluja. Edessäni olevat uima-altaat ovat vielä täysin peilityyniä ja aurinkotuolit ovat vielä varjon puolella. Aurinko on ehtinyt valaisemaan vasta hiekkarannan osuuden vuorien takaa noustessaan. Rannalta kuuluu aaltojen raju lyöminen rantaan ja uimamerkkilipun väri liehuu punaisena, osoittaen uimisen olevan kiellettyä. Kiellettyä tai ei, sääntöjä uhmaten sinne oli mentävä tänäänkin uimaan. On se vaan niin aistillista uida kunnon aaltojen seassa, kumminkaan yhtään vähättelemättä niiden voimaa. Muutaman kerran sitä  sai pohjan ja pinnan välissä lingota, että ymmärsi olla kääntämättä selkää Tyynellemerelle.  Tuon myllytyksen jälkeen jokainen kehonreikä-, sekä osa oli saanut kokea suolavesihuuhtelun ja luonnon oman tehokuorinnan.

01eb3cf1c360cbaf443834f67c0211fa4ac36382ed0186dd0b89e4b2b0657a7ceb2e74db9e63b10d431d

Meksikon reissu on ollut kaikin puolin täynnä unohtumattomia kokemuksia ja aurinkoisia hetkiä. Parin viikon sukellus palmujen sekaan ja aidosti iloisten ihmisten ympärille on tehnyt tehtävänsä. Suomessa vallitseva jatkuva vesisade, pimeys ja kylmyys tahtoo väkisinkin viedä energiat mennessään. Onneksi takaisin palatessa on sentään vuoden kohokohta: joulun pyhät, sekä uusivuosi edessä. Se lämmittää mieltä vaikka auringosta tai lumen tuomasta valosta ei pääsisikään nauttimaan. Hartaiden joululaulujen soidessa perheen ja ystävien kanssa vietettävä aika saa negatiivisimmatkin ajatukset katoamaan. Joulu on minulle juhla, joka edustaa iloa ja rakkautta. Tosin olen erittäin onnellinen siitä, että missasin täällä ollessani ennen h-hetkeä tapahtuva ”spektaakkelimaisen joulumanian” (tai ainakin osan siitä). Joulustressi-ihmiset lahjakasseineen, kera hössötyksen on kaikkea muuta kuin: toivotus joulun rauhaan. Tuohon rauhaan laskeudutaan toivottavasti kumminkin vajaan viikon päästä ja ehkä minäkin pääsen kiinni tuohon joulun hehkuun, kun pääsen kuusisempiin maisemiin täältä kookospuiden katveesta.

01684b8874016b61b3c44735623e14e4ca889bf2a2

Ihanaa joulun odotusta -N

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s