Kaupunkipyöräilyn huumaa

 

FullSizeRender

Viime kesänä keskityin kuuntelemaan kun kaverit hehkutti kilpaa kaupunkipyörien paluusta Helsingin keskustan vilskeeseen. Kuuntelin yhden jos toisenkin myyntipuheen, mutta siltikään en sitä kokeillut. Näin vuotta myöhemmin mietin vaan, että miksi. Miksi en hommannut tuota jäsenyyttä jo viime kesänä? Voin nimittäin julistaa, että nuo keltaiset ihanuudet ovat mieletön lisä tähän kaupunkiin. Niillä on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hauskaa, sekä vaivatonta liikkua. Toisekseen niitä ei niin vain pääse varastamaan. Jokainen tietää varmasti, että keskustassa on pienimuotoinen riski liikkua trendikkäällä Jopolla tai muulla kalliilla fillarilla, koska nehän saatetaan kähveltää välittömästi kun selkänsä kääntää. Minäkin omistan kalliimman hybridipyörän, mutta keskityn ajamaan sillä vain lenkki mielessä, koska en jaksa väijyä pyörääni jokaisessa paikassa jossa pysähdyn. Kaupunkipyörä on siis kaikin puolin kesähankintojeni top-listan kärkisijoilla ja suosittelen sitä kaikille ytimen holleilla asustaville.

FullSizeRender_4

Jos tavismatkat ei kelpaa, suunnittele kaupunkifillari-tour

Kaupunkipyörä hoppingii tyylillä: asemalta, asemalle. Helsinki tarjoilee pyörille 140 pyörä-asemaa ympäri kaupunkia. Nuo pyörä-asemat taas puolestaan tarjoavat mahdollisuuden nähdä ja kokea enemmän saman päivän aikana. Eli jos mietit monipuolista tekemistä aurinkoiseen päivään suosittelen testaamaan noiden keltaisten pyörien voimaa.

Tässä hoppingissa yhdistyy liikunnan ilo, kauniit maisemat, auringon palvonta ja extempore. Tunnit hyppivät sekuntien lailla eteenpäin ja kilometrejä kertyy mittariin lähes huomaamatta. Ei väkisin puskemista ja hikoilua, vaan rentoa viilettelyä paikasta toiseen.

Katso reittioppaasta asemien sijainnit, suunnittele matkasi ja polje poikkeamaan matkan varrella haluamiisi paikkoihin. Meillä oli kaverini kanssa mielettömän hauska kaupunkipyörä-tour, kun poljettiin Helsingin kuvankauniita kolkkia ympäri seitsemän tuntia. Noihin tunteihin mahtui paljon hienoa Helsinkiä ja monia erilaisia pysähdyksiä.

FullSizeRender

 


 

Baana – Eteläinen Hesperiankatu

Ensimmäinen pysähdys reitillämme oli Regatta. Sympaattinen pieni rantakahvila Töölössä, Hietaniemen rannan tuntumassa. Paikka on loistava valinta kesäiselle kahvihetkelle kauniine maisemineen.

FullSizeRender_1FullSizeRender_2FullSizeRender_3

Eteläinen Hesperiankatu – Ympyrätalo

Tällä reissulla poljettiin yhteen soittoon Töölön läpi kauniille Töölönlahdelle, josta päädyimme Tokoinrantaan Hakaniemen ja Kallion kupeeseen. Tarkoituksemme oli pysähtyä ravintolalaivan kannelle juomaan yhdet kolmoset, mutta paatin oltua kiinni matkamme jatkui jälleen eteenpäin.

FullSizeRender_2FullSizeRenderFullSizeRender_1FullSizeRender_3FullSizeRender_1

Ympyrätalo – Unioninkatu

Koska kelluva olutkeitaamme oli kiinni, päätimme pyöräillä Hakaniemestä Kruununhaan rantaviivaa pitkin Kauppatorille, jonka matkanvarrella poikkesimme heittämään ympäriajon kauniiseen Tervasaareen. Saaresta poljimme kohti Katajanokkaa, jossa pysähdyimme turistien sekaan räpsimään kuvia kaikesta ympärillä olevasta. Seuraavaksi ajoimme pyörät Unioninkadulle parkkiin.

FullSizeRender_2FullSizeRenderFullSizeRender_1

Unioninkadulta kävelimme kauppatorin hälinään ja yritimme bongata vähiten lokkien piirittämää ruokakojua. Nappasimme muikut, lohet ja colat nälkäämme ja suuntasimme katsomaan 4D-tekniikalla toteutettua hienoa elokuvaelämys Flytour Helsinkiä, jossa pääsee kokemaan Helsingin nähtävyydet muutamassa minuutissa heiluvan katsomon ja efektien siivittämänä: maalla merellä ja ilmassa. Maailmanpyörän lisäksi Katajanokalla on siis toinenkin huvipuistoteemainen laite, jota suosittelen kaikille ketkä eivät kärsi herkästi tasapainohermon aiheuttamasta pahoinvoinnista.

FullSizeRender_2FullSizeRender_3FullSizeRenderFullSizeRender_1

Päivän pää-agendaamme kuului uiminen uudessa ja upeassa merikylpylä Allas Sea Poolissa, mutta puolipilvinen ja tuulinen sää ei saanut meitä pulahtamaan altaaseen, vaikka vesi siellä onkin lämmitettyä. Tämä ainutlaatuisuus pitää siis mennä kokemaan seuraavalla kerralla!

FullSizeRender_2FullSizeRender_4FullSizeRender_3

Kauppatori – Kaivopuisto

Vehreä, merellinen ja kaunis Helsingin helmi: Kaivopuisto, tarjoilee paljon ihania kahviloita/ravintoloita, sekä auringonnautiskelu spotteja meren äärellä viihtyville. Auringon päivettämää ihoa mekin sinne jäimme hakemaan muiden kalpeanahkaisten seuraan :D.

FullSizeRender_5

Kaivopuisto – Marian Sairaala

Tämä etappi piti sisällään kahvitauon, jonka jälkeen poljimme Ruoholahden läpi rantatietä pitkin Hietaniemeen josta matkamme sai alkunsa. Pyörät veimme Pohjoiselle Rautatiekadulle parkkiin ja ostimme amppari-mehujäät kruunuksi onnistuneelle päivälle. Kilometrejä päivästä kertyi päälle parikymmentä ja kaverilla reipas kolmekymmentä, kun laskee kotimatkan mukaan. Kaupunkipyörää käyttäessä pääsee jälkikäteen seuraamaan omien matkojen kestoa ja pituutta. Paljon saa siis mahtumaan yhteen päivään, kun ottaa pyörän alle ja lähtee vaan polkemaan.

FullSizeRender_6

 

Kaupunkipyörä koukuttaa 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s