Kesäkunnon eräpäivä häämöttää

IMG_3691

En varmasti ole väärässä, kun väitän tämän kesäkunto-projektin koskettavan hyvin usean muunkin elämää. Aletaan lähestyä jälleen aikaa, jolloin bikinit ja kevyet kesävaatteet alkaa taas näyttäytyä keskuudessamme ja nyt viimeistään ihmiset alkavat miettiä omaa ulkoista kuortansa. Saavutimmeko tuon legendaarisen kesäkunnon ja mitä se tarkoittaa?

cropped-img_2581-1.jpg

Ulkonäkö on käsite mikä on turhankin pinnalla nykyisin. Olisin itse tekopyhä jos väittäisin tuon olevan merkityksetön asia itselleni. Sen sijaan pohdin joka vuosi, että: ’’jos mä nyt tänä kesänä saisin itteni ruotuun’’. Meinaan omalla kohdallani siis ruotuun menemisellä omien tavoitteideni toteuttamista: lihaskunnon parantamista, säännöllisimpiä ruokailu tottumuksia ja ennen kaikkea niitä pysyviä muutoksia.

cropped-img_4802.jpg

Kunnossa oleminen merkitsee eri ihmisille eri asioita. Ei ole yhtä oikeaa tapaa rakentaa kehostansa sitä parhainta versiota. Tärkeintä on se, että on itse tyytyväinen ja kokee itse voivansa hyvin. Tavoitteita on monia. Joillain se voi olla ultimate fitness look ja joillain vain oman kehon hyväksyminen sellaisena kuin se on. Pitää siis muistaa tässä pintaliitoisessa glitteri yhteiskunnassa, että tavoitteita on monia. Ollaan tikis, mintis ja timmeinä, jokainen omalla tavallaan ;).

IMG_3351

Pitääkö luovuttaa tai siirtää kesäkuntoon –tavoitteita, jos niitä ei saavuttanut ’’eräpäivään’’ mennessä? Onko epäonnistunut jos ei aloittanut tarpeeksi ajoissa? Pitääkö olla pettynyt itseensä, kun ulkoinen olemus ei vastaa omia fantasioita? Mielestäni ei ole mitään väliä milloin aloittaa, kunhan aloittaa. Ulkoisessa olemuksessa ei tule muutosta heti, mutta muuttuneet elämäntavat tuntuvat ja näkyvät ihmisessä henkisesti. Tekeminen nostattaa hyvää fiilistä, joka ei vaadi eräpäiviä. Harva meistä on koskaan täydellisesti tyytyväinen itseensä ja täydellinenhän ei koskaan voi olla, joten keskitytään tyytyväisyyteen. Kysytään itseltämme: mitä tekoja tuo tyytyväisyys vaatii?

IMG_3763

Itse koitan saada kehoni siihen kuntoon, että jaksaisin paremmin arjen pyöritystä ja ei väsyttäisi aina niin paljon. Haluan olla enemmän läsnä ja nauttia ympärillä tapahtuvista asioista. Tähän loistavana pohjana toimii hyvä fyysinen kunto ja pätevä ruokavalio. Kun tiedostaa omat parannus kohtansa, on hyvin paljon selkeämpää ja helpompaa lähteä rakentamaan niistä todellisia. Tähtäin on siis oikeassa suunnassa ja tarkennus on haettu. Nyt ammutaan täysillä kohti kohdetta ja näytetään mitä on olla tavoitteidensa saavuttaja. Kesäkunto, hoi! Aion tehdä susta pysyvämmän käsitteen mun elämään, jotta ei tarvitsisi joka vuos miettiä näitä samoja fraaseja. Heippa!

IMG_3767

Keep calm and focus on your goals

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s